Азаров наказав прослідкувати, щоб не дерли за відпочинок дітей

П'ятниця, 20 травня 2011, 12:31

Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив Міністерству соціальної політики й Міністерству фінансів вжити заходів з недопущення необґрунтованого зростання цін путівок на оздоровлення дітей.

Про це він сказав, виступаючи на розширеному засіданні уряду, повідомляють "Українські новини".

"Не можна допускати відчутного зростання вартості путівок, і тому Міністерство соціальної політики, Міністерство фінансів мають уважно вникати в ці питання, особливо там, де значна частка видатків покривається з державного й місцевого бюджетів", - сказав Азаров.

Він додав, що в ході засідання уряду в п'ятницю необхідно ретельно розібратися в питанні готовності установ оздоровлення й відпочинку дітей до літнього сезону.

Крім того, прем'єр констатував важливість недопущення скорочення або перепрофілювання таких установ.

Азаров підкреслив, що має бути складено плани відновлення системи оздоровлення дітей. "І в кожній області такий план має бути", - сказав він.

Прем'єр зазначив, що відсоток охоплення оздоровлення дітей має бути значно збільшено і що має діяти постійний моніторинг проходження сезону оздоровлення дітей.

Азаров також додав, що необхідно провести державну атестацію всіх дитячих установ оздоровлення й відпочинку.

Азаров констатував, що зараз до оздоровлення й відпочинку дітей готові 57% літніх установ. Кабінет міністрів має намір виділити 650 мільйонів гривень на оздоровлення дітей в 2011 році.

За оцінкою Міністерства освіти і науки, молоді й спорту, видатки на оздоровлення й відпочинок дітей в 2010 році становили 1,695 мільярда  гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!