Україну зобов'язали виплатити гібралтарській компанії 4,5 мільйона

Вівторок, 10 травня 2011, 19:09

Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма 28 квітня відхилив більшість позовних вимог компанії Remington Worldwide Limited до України, присудивши їй більше 4,5 мільйона долара з більш ніж 35 мільйонів, заявлених за позовом.

Про це повідомила прес-служба Міністерства юстиції України у вівторок з посиланням на міністра Олександра Лавриновича, передає "Інтерфакс-Україна"

"Загальна сума, присуджена компанії Remington Worldwide Limited в якості компенсації збитків, завданих внаслідок порушення зобов'язань, передбачених ст. 10 Договору до Енергетичної хартії, становить 4,5 мільйона доларів і річні відсотки на вказану суму з дати винесення арбітражного рішення до дати оплати присудженої суми в повному розмірі, згідно з середньою ставкою LIBOR за три місяці за відповідні періоди, збільшеної на 4 процентних пункти", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляє Мін'юст, Арбітражний трибунал визнав порушення України лише одного положення п. 1 ст. 10 Договору до Енергетичної хартії, зокрема, в частині створення стабільних, сприятливих і прозорих умов інвесторам інших сторін.

Реклама:

Арбітражні витрати сторони несуть в рівних частках. Витрати, понесені сторонами у ході арбітражного виробництва, кожна сторона несе самостійно.

В даний час українська сторона здійснює аналіз даного рішення Арбітражного трибуналу щодо наявності правових підстав для його скасування або визнання недійсним відповідно до закону Швеції "Про арбітраж" від 1999 року.

Як повідомляє Мін'юст, Remington Worldwide Limited звернулася із запитом про арбітраж до Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма проти України 22 вересня 2008 року.

Компанія звинувачувала країну в порушенні умов Договору до Енергетичної хартії, ратифікованої Верховною радою 6 лютого 1998 року.

Крім того, позивач звертався до Арбітражного трибуналу з проханням компенсувати витрати юристів, експертів, арбітражні витрати та відсотки до дати сплати.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!