Комуністи оцінили відрізану голову Сталіна у 430 тисяч

Середа, 27 квітня 2011, 14:30

Запорізькі комуністи вимагають стягнути з членів ВО "Тризуб", які відпиляли голову від бюста Сталіна, більш як 430 тис. гривень матеріального і морального збитків, завданих Запорізькому обкому КПУ.

Відповідну вимогу озвучив на черговому засіданні Жовтневого райсуду Запоріжжя представник обкому КПУ Віктор Бєліков, повідомляє агентство УНІАН.

"У результаті пошкодження пам`ятника парторганізації комуністів Запорізької області завдано матеріального збитку на суму, що перевищує 374 тис. гривень, а також моральний збиток, який оцінено позивачем у 62 тис. гривень", - заявив Бєліков, відзначивши, що "пошкодження пам`ятника Сталіну мало негативні наслідки для іміджу і ділової репутації партійної організації".

За словами адвоката одного з підсудних Володимира Санжаревського, "документи, надані позивачем, мають масу юридичних ляпів".

Реклама:

Крім того, сказав адвокат, комуністи включили до суми збитку низку "дивних пунктів". "Комуністи внесли до матеріального збитку навіть кашу, якою годували ветеранів, мабуть, на відкритті пам`ятника", - пояснив Санжаревський.

Заслухавши позивача, суд оголосив перерву до 24 травня.

Як відомо, бюст Сталіна у Запоріжжі був встановлений 5 травня 2010 року на території Запорізького обкому КПУ.

28 грудня 2010 року невідомі пошкодили бюст, відрізавши голову. Новорічної ночі вчинено вибух на території обкому КПУ, внаслідок чого пам`ятник був повністю зруйнований.

Правоохоронні органи за підозрою у пошкодженні пам`ятника Сталіну в Запоріжжі затримали більш як 10 членів ВО "Тризуб".

13 квітня Жовтневий райсуд Запоріжжя відпустив з-під арешту членів ВО "Тризуб" на поруки депутатів від "Нашої України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!