В Надра Банку розповіли, коли розрахуються із вкладниками

Середа, 27 квітня 2011, 14:14

Проблемний Надра Банк планує ліквідувати заборгованість з виплати вкладів фізичним та юридичним особам до 12 серпня 2011 року, що збігається із закінченням терміну роботи тимчасової адміністрації.

Про це заявив директор департаменту маркетингу кредитно-фінансової установи Анатолій Шеремет, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"До цієї дати ми ставимо собі завдання остаточно закрити всі неврегульовані питання з клієнтами, в тому числі питання, що стосуються судових рішень", - сказав він.

За словами Шеремета, сума залишків на депозитах і поточних рахунках фізосіб становить близько 4,2 млрд. гривень, причому ця сума враховує кошти клієнтів, яких банк почав обслуговувати в період дії тимчасової адміністрації. Зокрема, за останній рік банк залучив близько 60 тис. нових клієнтів у рамках зарплатних проектів, здійснюючи щомісячні виплати за ними в обсязі близько 0,5 млрд. гривень.

Реклама:

Водночас, Шеремет не уточнив суму заборгованості банку юрособам, зазначивши, що вона менша у порівнянні із заборгованістю перед фізособами.

Присутній на прес-конференції перший заступник директора департаменту Державної виконавчої служби Олексій Соломко, у свою чергу, відзначив зменшення числа нових виконавчих документів та судових рішень з виплат вкладникам Надра Банку.

"Якщо за минулий рік у нас надійшло на виконання близько 5 тис. виконавчих документів, тобто 5 тис. вкладників звернулися до виконавчої служби за допомогою щодо стягнення з Надра Банку, то за перший квартал цього року у нас таких звернень було не більше 700", - сказав він.

Соломко зазначив, що в цілому ситуація стабілізується.

"Ми чекаємо до кінця року погашення всіх зобов'язань перед клієнтами, в першу чергу, за судовими рішеннями", - сказав він.

Також Соломко вказав на погашення банком в 2010 році зобов'язань, що стосуються соціально незахищених верств населення, майже в повному обсязі.

"На сьогоднішні у нас залишилися великі кредитори", - сказав він.

Надра Банк заснований в 1993 році. До початку 2011 року найбільшими акціонерами фінустанови залишалися кіпрські Novartik Trading Limited (60,9967%) і Manmade Enterprises Limited (30,7406%).

Співвласник газового трейдера RosUkrEnergo, власник Group DF, український бізнесмен Дмитро Фірташ у травні 2010 року заявив про готовність інвестувати в банк кошти на паритетних засадах з державою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!