Бойко погрожує нафтотрейдерам міліцією

Середа, 27 квітня 2011, 10:27

Міністерство енергетики та вугільної промисловості звернеться до правоохоронних органів, щоб притягнути до відповідальності нафтотрейдерів, які спекулюють на цінах на бензин.

Про це заявив глава Міненерго Юрій Бойко, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

За словами міністра, на сьогодні є кілька трейдерів, які не витримують ціновий коридор, рекомендований експертно-аналітичною групою Міненерго.

"Я вважаю, що це вже справа правоохоронних органів - припинити такі спекулятивні речі, тому що, знизивши акцизи, уряд дійсно створило передумови для стабілізації цін на ринку в умовах зростання цін на нафту. Тому, я думаю, що найближчим часом ми звернемося до правоохоронних органів із тим, щоб залучали до відповідальності тих трейдерів, які використовують галопуючі ціни на нафту в світі, щоб витягти спекулятивну складову", - зазначив міністр.

Реклама:

Глава Міненерго додав, що уряд і надалі буде відслідковувати ситуацію зі світовими цінами на нафтопродукти.

Як повідомлялося, раніше Верховна рада прийняла, а президент підписав закон № 3221-VI "Про внесення змін до Податкового кодексу".

Законом передбачено підрозділ 5 розділу XX "Перехідні положення" доповнити пунктом, відповідно до якого тимчасово, до 31 липня 2011 року, зменшено ставки акцизного податку на нафтопродукти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: