Для киян готують спрощені субсидії

Понеділок, 18 квітня 2011, 19:06

Столична мерія розробляє спрощений механізм отримання субсидій та інших пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

Про це заявив голова КМДА Олександр Попов, повідомляє прес-служба мерії.

"У столиці багато невирішених складних питань. Але на сьогодні є проблема, яка стосується не лише Києва, а й усієї України - це підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. Та ми робимо все для того, щоб особи, які мають можливість отримати субсидії, могли отримати ці та інші пільги без бюрократичних перешкод", - сказав чиновник.

Він закликав киян звертатися за такою допомогою до міської влади і пообіцяв ефективно вирішувати питання, пов'язані з отриманням пільг.

Реклама:

Крім того, Попов зазначив, що підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги обов'язково має позитивно вплинути на якість цих послуг.

"Ми ставимо перед житлово-експлуатаційними управліннями завдання: використовувати доходи, які вони отримають від зростання тарифів, на покращення житлово-комунального фонду та благоустрою територій", - сказав голова КМДА.

Також, наголосив чиновник, підготовка до нового опалювального сезону в місті розпочинається вже цього тижня.

Як відомо, мешканці, які розрахуються за борги та в повному обсязі сплатять за комунальні послуги до 20 числа місяця, отримають знижку (за опалення та гаряче водопостачання 6%, за утримання будинків та прибудинкових територій - на 10%).

Застосування знижки не розповсюджується на киян, які отримують субсидії, які мають борг, або розрахувалися за спожиті житлово-комунальні послуги після 20 числа.

У березні загальна сума знижки за спожиті житлово-комунальні послуги склала 14,9 мільйона гривень. Знижкою скористалися 70% киян.

Українська правда.Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!