Янукович вірить, що Митний союз не завадить торгівлі з Європою

Понеділок, 18 квітня 2011, 16:18

Співробітництво України з Митним союзом не буде перешкоджати створенню зони вільної торгівлі з ЄС, а в майбутньому зможе сприяти євроінтеграційним процесам на євроазійському просторі.

Таку упевненість висловив президент Віктор Янукович на спільній з президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу прес-конференції в понеділок у Києві, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Переконаний, що це (створення механізмів співпраці України з Митним союзом) не тільки не буде перешкоджати створенню ЗВТ з ЄС, а в майбутньому сприятиме євроінтеграційним процесам на євроазійському просторі", - сказав він.

Водночас, Янукович відзначив, що Україна має стратегічний план інтеграції до ЄС, і цей план підкріплений законом України про основи внутрішньої і зовнішньої політики.

Реклама:

"Але світ не стоїть на місці. І ті зміни, які відбуваються у наших сусідів, створення Митного союзу між Росією, Казахстаном і Білоруссю, вони змушують нас із цим рахуватися і ми повинні створювати механізми співпраці з цим Митним союзом. Тому ми це обов'язково будемо робити", - запевнив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!