У Азарова запевняють: селяни насінням забезпечені

Четвер, 24 березня 2011, 15:42

Вітчизняні виробники сільськогосподарської продукції в достатній мірі забезпечені насіннєвим матеріалом рівномірно у всіх регіонах країни.

Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Присяжнюк упевнений, що виділена міністерством кількість насіння стане запорукою успішної посівної.

Також, за словами міністра, українські аграрії зможуть за пільговими цінами додатково отримати понад 7 тис. тонн насіння з Державного резервного насіннєвого фонду.

Реклама:

"Держава доклала максимум зусиль для отримання в цьому році рясного врожаю, в першу чергу в забезпеченні сільгоспвиробників насіннєвим матеріалом для якісного проведення весняно-польових робіт. Для виконання весняно-польових робіт вперше за останні кілька років наперед створені запаси палива, аграрії отримають мінеральні добрива з істотними знижками", - підкреслив міністр.

"У разі виникнення дефіциту насіння в окремих сільськогосподарських товаровиробників Державний резервний насіннєвий фонд зможе оперативно на пільгових умовах відпустити 7362 тонни насіння. Крім того, науково-дослідні установи Національної академії аграрних наук готові реалізувати більше 18 тис. тонн елітного насіння ярих культур, в тому числі пшениці - 1429 тонн, ячменю - 9491, гречки - 670, вівса - 1718", - додав Присяжнюк.

За даними Мінагропроду, забезпеченість сільськогосподарських товаровиробників усіх форм власності насінням ярих зернових і зернобобових культур (без кукурудзи) становить 975,2 тис. тонн, або 103% від потреби.

Всі регіони повністю забезпечені насінням, за винятком сільгосппідприємств Закарпатської та Полтавської областей, які забезпечені посівним матеріалом на 99%.

При цьому сільськогосподарські підприємства до посівних кондицій підготували 745,3 тис. тонн (114%) насіння зернових і зернобобових культур (без кукурудзи).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!