Янукович розповів, коли почне продаватися земля

Вівторок, 15 березня 2011, 18:20

З 2012 року в Україні має запрацювати обіг земель сільськогосподарського призначення.

На цьому наголосив президент Віктор Янукович під час зустрічі з міністром аграрної політики та продовольства Миколою Присяжнюком, говорячи про необхідність проведення в державі земельної реформи.

"Найголовніше, на що звернув увагу президент - щоб земельну реформу було завершено із врахуванням ключових питань. Перше - не обезземелити українського селянина. Друге - зробити все таким чином, щоб зберегти і замотивувати розвиток українських сіл", - цитує Присяжнюка прес-служба президента.

Крім того, за словами міністра, президент наголосив, що "завершивши земельну реформу, необхідно зробити обіг сільськогосподарської землі, який дасть можливість збільшити економічний потенціал нашого аграрного сектору".

Реклама:

Глава держави також висловив упевненість, що у державному земельному фонді має  бути певний обсяг землі сільгосппризначення для гарантування продовольчої безпеки країни. 

Важливою темою зустрічі стала підготовка агропромислового комплексу України до проведення весняно-польових робіт.

"Президент звернув увагу на необхідність провести весняно-польові роботи на високому рівні, враховуючи баланси, необхідні для забезпечення продовольчої безпеки і зовнішній потенціал нашої країни щодо експорту зернових", - зазначив Присяжнюк.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!