Пенсійна реформа допоможе Януковичу уникнути долі арабських диктаторів?

Неділя, 6 лютого 2011, 13:31

Ситуація, що склалася в Єгипті та Тунісі, може повторитися в будь-якій країні, яка не приділяє увагу здійсненню реформ.

Таку думку висловив депутат Верховної ради від Партії регіонів Іван Попеску, пише ZN.UA.

"Така ситуація може бути в довгостроковій або короткостроковій перспективі у будь-якій країні, яка протягом багатьох років не приділяє належної уваги реформуванню свого суспільства, реформуванню політичної системи, соціальних програм - наприклад, тієї ж самої пенсійної системи", - зазначив політик.

Попеску переконаний, що влада повинна думати про проведення реформ, а не про рейтинги.

Реклама:

"Для того, щоб цього не сталося, необхідно, щоб будь-яка сила, яка приходить до влади, не думала про рейтинги, а думала про те, як реформувати суспільство з тією метою, щоб запобігти тим ризикам, які можуть виникнути у майбутньому", - підкреслив парламентарій.

За його словами, в Україні немає передумов для такої ситуації, яка склалася в Єгипті та Тунісі, але для того, щоб цього не сталося, треба застосовувати ті дії, які не змогла зробити попередня влада.

"Партія регіонів і президент Віктор Янукович приділяють особливу увагу проведенню реформ в Україні. Ми розставили всі акценти у внутрішній і зовнішній політиці України, прийняли податкове законодавство, прийняли закон про судоустрій", - сказав він.

"А наразі працюємо над Кримінально-процесуальним кодексом", - повідомив хорошу новину депутат.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!