У МінЖКГ заспокоїли: масово виселяти за борги не будуть

П'ятниця, 4 лютого 2011, 11:46

Після прийняття Житлового кодексу виселення громадян за борги не стане системним.

Про це заявив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Юрій Хіврич у парламенті, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Відповідаючи на питання, чи не стануть положення нового Житлового кодексу, що дозволяють виселяти громадян за несплату комунальних послуг, разом з відповідними положеннями чинного законодавства, зашморгом на шиї громадян, яким держава затримує заробітну плату, або для тих, хто залишився без роботи, Хіврич сказав: "Я хочу сказати, що і сьогодні законодавча база дозволяє через борги виселяти людей, але це сьогодні не відбувається масово, це тільки дозволяється".

"Хочу сказати, що виселення сьогодні є вкрай рідкісним, і я не думаю, що це буде системним", - наголосив заступник міністра.

Реклама:

Хіврич послався на відповідне положення законодавства країн Балтії і підкреслив, що там ця норма діє скоріше як моральний фактор.

"За нашою інформацією, за статистикою, там за три роки нікого не виселили. Але людина знає, що якщо вона не буде виконувати закон, якщо він не буде утримувати своє житло і не буде за це житло розраховуватися, він може бути виселений. Я думаю, що ця норма не є сьогодні в цьому питанні критичною", - сказав він.

Як повідомлялося, у листопаді 2009 року Верховна рада прийняла в першому читанні законопроект №2307-Д "Житловий кодекс України".

На поточній сесії депутати запланували розглянути закон у другому читанні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!