Попов хоче здати київські тепломережі в концесію

Субота, 29 січня 2011, 19:26

Глава Київської міськдержадміністрації Олександр Попов заявив, що передача теплових мереж Києва в концесію "Київенерго" - "єдине правильне рішення".

Про це він сказав в інтерв'ю "Дзеркалу тижня. Україна".

"На даному етапі я б вважав таке рішення єдино правильним. Це моя ініціатива - вийти на угоду концесії. Її потрібно підготувати на рівні найефективніших моделей реалізації таких проектів у Європі", - сказав Попов.

Він вважає, що така угода повинна бути укладена публічно і відкрито, "визначивши партнера, який вкладе достатню кількість коштів у розвиток теплових мереж".

Реклама:

"Угода оренди з цією компанією закінчується тільки у 2017 році. А "Київенерго", повірте мені, не порушує умови цієї угоди. Тому розірвати її неможливо", - зазначив чиновник.

"Але якщо ми залишимо мережі в такому стані, як є, то ми просто в найближчі роки не увійдемо в опалювальний сезон - туди треба вкладати мільярди гривень", - сказав Попов.

"Угода концесії тут - цивілізована форма захистити інтереси громади і залишити підприємства у власності громади. Але, з іншого боку, дати можливість інвестору вкладати гроші, розуміючи, що його вкладення будуть захищені", - зазначив він.

Коментуючи інформацію про те, що 12,7% акцій "Київенерго" належить Рінату Ахметову, Попов сказав: "Ви так наполегливі в називанні прізвищ...Знову ж таки, є іноземна компанія, яке прізвище за нею стоїть я б не коментував".

"Ну, не надто серйозно це виглядає. Взагалі, все, що стосується активів, неважливо, яким підприємствам або яким нашим або іноземним партнерам воно належить", - заявив чиновник.

"Мій принцип такий: якщо в цьому є інтерес територіальної громади, ми будемо з ними працювати", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!