Азаров приніс до Ради свої правила

Вівторок, 5 жовтня 2010, 11:25

Нова редакція закону про Кабмін надійшла до Верховної ради і зареєстрована під №7208.

Закон про Кабмін покликаний привести організацію, повноваження і порядок діяльності уряду у відповідність з Конституцією 1996 року, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Як випливає із пояснювальної записки, підставою для підготовки цього документа є зміна положень Конституції, якими визначаються повноваження і порядок діяльності Кабміну, внаслідок рішення КСУ про скасування політреформи.

Стаття 1 законопроекту наділяє Кабмін статусом вищого органу в системі органів виконавчої влади, але робить його відповідальним перед президентом та підконтрольним Верховній раді в межах, передбачених ст.85, 87 Конституції.

Реклама:

У цілому законопроект складається з 11 розділів і містить 60 статей.

Зокрема, регулюється питання статусу членів Кабміну, процедури внесення, розгляду і затвердження Верховною радою кандидатури на посаду прем'єр-міністра, міністрів.

У проекті прописані також терміни повноважень Кабміну, підстави та порядок припинення повноважень уряду, компетенція Кабміну в різних сферах суспільного життя.

Три розділи присвячені новим повноважень Кабінету міністрів у відносинах із президентом, Верховною радою, з іншими державними органами, органами місцевого самоврядування та об'єднаннями громадян, у тому числі з КСУ і Нацбанком.

Заключний розділ визначає порядок набрання чинності нового закону про Кабмін "на заміну" його старої редакції.

Як повідомлялося, у понеділок прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що прийняття нової редакції закону про Кабмін дозволить зміцнити систему організації роботи виконавчої влади.

30 вересня Конституційний Суд скасував політреформу і поклав на органи влади обов'язок привести свої нормативно-правові акти у відповідність з Конституцією від 1996 року в редакції, яка існувала до внесення змін від 8 грудня 2004 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!