"Газ України" повернув Львівщині тепло

П'ятниця, 1 жовтня 2010, 17:55

ДК "Газ України" відновила газопостачання компанії "Львівтеплоенерго".

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу Львівської облдержадміністрації.

"Відповідно до домовленостей, досягнутими між Львівською ОДА, урядом і керівництвом НАК "Нафтогаз Україна", газопостачання КП "Львівтеплоенерго" відновлене у повному обсязі", - цитує прес-служба слова голови ОДА Василя Горбаля.

Він нагадав, що подібні відключення відбувалися і в інших містах України, зокрема у Києві.

Реклама:

При цьому Горбаль відзначив, що з приводу відновлення газопостачання у Львові провів переговори з віце-прем'єром Андрієм Клюєвим, міністром палива та енергетики Юрієм Бойком, заступником голови НАК "Нафтогаз України" Володимиром Триколичем і з керівником НАК "Нафтогаз України" Євгеном Бакуліним.

"Ми домовилися, що газопостачання буде відновлене. Зрозуміло, що керівництво міста має надати і гарантійні листи, і відстежити проблему розрахунків, у тому числі і бюджетних установ", - пояснив він.

"Я розумію, що є різниця в тарифах, але до цього треба було готуватися, адже відбулася низка селекторних нарад, у тому числі і під головуванням Андрія Клюєва. Були відповідні наради в облдержадміністрації. Тому потрібно було реагувати, тим більше, що попередження про можливе відключення було ще 20 вересня", - підкреслив Горбаль.

Він припустив, що "керівництво міста зробить відповідні висновки і надалі не допустить виникнення подібних критичних ситуацій".

Як повідомлялося, у зв'язку із заборгованістю в 38 млн. гривень представники ДК "Газ України" 22 вересня припинили подачу газу ТЕЦ-1 "Львівтеплоенерго" у Львові, внаслідок чого без гарячої води залишилися понад 900 житлових будинків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!