Підприємства з доходом понад 100 мільйонів зобов’язали звітувати в податкову

П'ятниця, 1 жовтня 2010, 16:10

Підприємства, річний дохід яких перевищує 100 млн. гривень, мають подавати річну фінансову звітність, крім органів державної статистики, також і до податкового органу.

Відповідна постанова "Про внесення змін до пункту 2 Порядку подання фінансової звітності" №879 від 29 вересня оприлюднена на веб-сайті уряду.

"Підприємства (крім банків та інших фінансових установ), які отримують дохід від будь-якої діяльності більше ста мільйонів гривень на рік, подають податковому органу річну фінансову звітність", - говориться в документі.

Як відомо, до цього порядок, затверджений постановою Кабміну №419 від 28 лютого 2000 року, передбачав, що фінансова звітність подається органам, до сфери управління яких належать підприємства, трудовим колективам на їх вимогу, власникам (засновникам) відповідно до установчих документів, а також згідно із законодавством - іншим органам та користувачам, зокрема органам державної статистики.

Реклама:

Фінансова звітність може подаватися органам державної статистики разом з довідкою про наявність згоди надання органам державної влади даних з фінансової звітності підприємства, форму якої наведено в додатку до діючого порядку.

У разі відсутності такої згоди зазначена довідка органам державної статистики не подається.

Згідно з порядком, комерційні банки подають фінансову звітність також Національному банку України. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!