Ощадбанк реструктуризував борг "Нафтогазу"

Середа, 22 вересня 2010, 12:10

Обсяг кредитування Ощадбанком НАК "Нафтогаз України" скоротився приблизно на 28% у першому півріччі 2010 року - з 29 млрд. гривень на кінець 2009 року і склав майже половину кредитного портфеля банку.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings.

"Після реструктуризації кредитів цієї компанії в першій половині 2010 року, термін погашення кредитів "Нафтогазу" наступає в першому кварталі 2015 року", - наголошується в матеріалах агентства.

Fitch додає, що банк не зазнав економічних збитків у ході реструктуризації, і фондування від Національного банку України на таке кредитування також було реструктуроване, забезпечивши відповідність термінів погашення фондування і термінів за кредитами "Нафтогазу".

Реклама:

"Фактично Ощадбанк відіграє роль квазіагента в розподілі державного фінансування для "Нафтогазу", при цьому банк має можливість збільшувати прибуток до відрахувань в резерви і здатність абсорбувати збитки", - відзначає рейтингове агентство.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни.

Компанія є монополістом із транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також із транспортування нафти трубопровідним транспортом територією України.

Ощадбанк заснований в 1991 році. Всі його акції належать державі. Згідно з даними НБУ, на 1 липня 2010 року за розміром загальних активів Ощадбанк посідав третє місце серед 176 банків, що діяли в країні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: