Азаров готовий до втрат бюджетних втрат через Податковий кодекс

Середа, 22 вересня 2010, 10:43

Кабінет міністрів готує ресурси для компенсації можливих тимчасових втрат державного бюджету після набуття чинності Податкового кодексу.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, відкриваючи засідання уряду.

"Треба бути свідомими, що на наступний день після прийняття Податкового кодексу не прийде процвітання і благоденство. Ні. Будуть тимчасові втрати бюджету, які ми перекриємо ресурсами, що зараз", - зазначив він.

"Але ми виходимо із переконання, що податкова реформа неминуче призведе до економічного зростання, може до підйому добробуту людей на здоровій, надійній основі", - наголосив Азаров.

Реклама:

Прем'єр наголосив, що робота уряду на передачі Податкового кодексу до парламенту не закінчилася.

"Тому я ставлю завдання чинному уряду: розпочати проект супроводження та роз'яснення проекту Податкового кодексу в парламенті. Треба попрацювати з комітетами, фракціями, народними депутатами, доводити, які переваги дасть податкова реформа в галузі", - сказав він.

У зв'язку з цим, Азаров дав доручення Міністерству юстиції, Міністерству фінансів, ДПАУ та іншим міністерствам і відомствам "уже зараз" розпочати підготовку нормативних актів, які необхідні для введення в дію Податкового кодексу.

Як повідомлялося, раніше Азаров неодноразово заявляв, що Податковий кодекс передбачає скорочення податків і зборів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!