Росія заманює перевагами від об'єднання "Газпрому" й "Нафтогазу"

Субота, 1 травня 2010, 11:14

Російська пропозиція про об'єднання "Газпрому" і "Нафтогазу України" дозволить гарантувати завантаження української газотранспортної системи на фоні реалізації проекту "Південний потік".

Про це заявив прес-секретар прем'єр-міністра РФ Дмитро Пєсков, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Не секрет, що тривають роботи з диверсифікації маршрутів доставки енергоносіїв, у тому числі природного газу. Ось-ось почнеться реалізація проекту "Південний потік". Для ГТС України це означатиме серйозні втрати у вартісному вираженні", - сказав Пєсков.

Україна зацікавлена в тому, щоб у компанії був співвласник - в особі російської сторони це "Газпром" - який буде зацікавлений в тому, щоб ГТС України залишалася в робочому стані, постійно модернізувалася і була завантажена газом - продовжив він.

Реклама:

Прес-секретар Путіна відзначив, що "Газпром" зацікавлений в об'єднанні з "Нафтогазом України", оскільки, зокрема, він "отримує гарантований маршрут для виконання своїх зобов'язань перед споживачами в Західній Європі.

"Навряд чи доречно говорити про варіанти поглинання, об'єднання молодшого зі старшим. Мова йде саме про створення нової юридичної особи, тобто об'єднання двох компаній", - сказав Пєсков.

За його словами, стверджувати, що "Газпром" і "Нафтогаз" обміняються активами, поки що теж передчасно.

Як повідомлялося, частка України в компанії, яка може виникнути внаслідок об'єднання НАК "Нафтогаз України" із російським "Газпромом", може скласти близько 6%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!