Україна може отримати "аж" 6% "Газпром-Нафтогазу"

П'ятниця, 30 квітня 2010, 20:00

Частка України у компанії, яка виникне внаслідок об'єднання НАК "Нафтогаз України" із російським "Газпромом", може скласти близько 6%.

Про це свідчать розрахунки Агентства газової інформації, засновані на даних консолідованої звітності компаній за міжнародними стандартами за 2008 рік, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Сума активів двох компаній становить 260 млрд. доларів, а об'єднана виручка - 119 млрд. доларів.

При розрахунку часток партнерів, виходячи з вартості активів, українська частка може скласти 6,1%, а виходячи з розміру виручки - 5,8%.

Реклама:

Виходячи з цього пакету українська сторона зможе претендувати на одне місце в раді директорів "Газпрому" - і то, тільки у разі підтримки з боку російського газового концерну, який консолідує голоси міноритаріїв на користь менеджменту, зазначає агентство.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Росії Володимир Путін пропонує створити спільне підприємство в газовій сфері за участю "Газпрому" і "Нафтогазу".

За словами голови правління "Газпрому" Олексія Міллера, це питання буде обговорене на рівні міністерств енергетики обох країн після травневих свят.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!