ЄБРР зазнав 7,5 мільярда збитків

Середа, 24 лютого 2010, 16:49

Європейський банк реконструкції і розвитку 2009 року зазнав чистих збитків у розмірі 746 млн. євро, в порівнянні з 602 млн. євро чистого збитку за 2008 рік. 

Про це йдеться в повідомленні банку, інформує агентство "Интерфакс".

Згідно з повідомленням, чистий збиток 2009 року відносно 2008 року збільшився на 23,9%

"Отриманий за 2009 рік чистий збиток у першу чергу пов'язаний зі збільшенням резервів на позики і на переоцінку вартості цінних паперів, що належать ЄБРР", - повідомляють в установі.

Реклама:

Банк зазначає, що, хоча і спостерігалося відновлення вартості цінних паперів, однак воно було перекрите втратами від переоцінки цінних паперів, якими не торгували.

"Резерви банку складають 11,5% від усіх операційних активів", - повідомив віце-президент ЄБРР з фінансів Манфред Шеперс.

Разом з тим він зазначив, що обсяг неповернень за кредитами в 2009 році склав 2,3%, що набагато нижче, ніж у комерційних банків, і менше, ніж після фінансової кризи в Росії в 1998 році, коли цей показник виріс до 10%.

ЄБРР відзначає, що є достатньо капіталізованим. При цьому в ньому не виключають, що надалі з урахуванням нових інвестицій перед акціонерами банку постане питання додаткового збільшення капіталу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!