Європейські антимонопольники взялися за Google

Середа, 24 лютого 2010, 13:05

Європейська комісія розпочала попереднє антимонопольне розслідування щодо американської корпорації Google Inc.

Компанію обвинувачують у навмисному заниженні рейтингів конкурентів при відображенні результатів пошуку в її пошукових інструментах, пише газета The Wall Street Journal.

Позови до Google пред'явили сервіс електронної торгівлі Ciao.de, дочірнє підприємство Microsoft, британський Foundem.co.uk, який спеціалізується на порівнянні цін на товари і послуги, і французький EJustice.fr, який використовується для пошуку правової інформації.

Foundem є членом галузевої інтернет-організації ICOMP, створеної Microsoft для боротьби з Google у Європі.

Реклама:

Розслідування перебуває на початковій стадії і може не призвести до застосування санкцій, наголошується в статті.

Представник Google Джулія Холтц заявила, що компанія перебуває "в перших рядах тих, хто визнає" недосконалість пошукових інструментів, але дала зрозуміти, що Google не вбачає у своїй діяльності порушення європейських законів і діє виключно "в інтересах користувачів і партнерів".

За словами Холтц, правильне присвоєння рейтингів за результатами пошуку є "складним завданням, що стоїть перед наукою про інформаційні технології".

Раніше Google розкрив інформацію про проведення відносно компанії аналогічних розслідувань національними антимонопольними органами Німеччини та Італії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: