Реалізація транспортної стратегії Львова коштуватиме 5 мільярдів

Вівторок, 8 вересня 2009, 16:22

Для реалізації нової транспортної стратегії Львова на наступні 20 років, яку представили у вівторок у міській раді Львова, потрібно залучити до 5 млрд. гривень.

Про це заявив начальник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій Львівської міськради Сергій Кіраль, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"У цілому вартість реалізації стратегії складає близько 5 млрд. гривень. І місту слід залучити їх в найближчі 5-10 років, для того, щоб Львів набув рис міста, з добре організованою транспортною системою, облаштованою системою паркування і руху громадського транспорту" - сказав він.

Кіраль повідомив, що стратегія була розроблена за участю консорціуму іноземних експертів і місцевих наукових та проектних установ.

Реклама:

Фінансування розробки стратегії здійснювалося за грантові кошти - 500 тис. євро виділив німецький банк KfW.

За словами Кіраля, влада Львова має намір провести переговори з низкою іноземних банків для отримання коштів на реалізацію стратегії.

Стратегія складається з 5 ключових компонентів і передбачає 50 основних заходів для розвитку транспортної інфраструктури міста.

"Наявність такої стратегії дає можливість Львову безперешкодно оперувати рухом транспорту в місті. Експерти вивчили всі транспортні та пасажиропотоки і визначили, яким чином потрібно розвивати транспортну схему міста. З огляду на постійне зростання кількості автомобілів і збільшення населення, модель і стратегія показують нам, яким чином слід вирішити це питання "- сказав Кіраль.

Як повідомлялося, у кінці червня Європейський банк реконструкції та розвитку погодив кредит у розмірі 38 млн. євро для розвитку електротранспорту Львова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: