ЄБРР дасть 38 мільйонів євро на Львівські трамваї

Вівторок, 30 червня 2009, 19:22

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) погодив кредит у розмірі 38 млн. євро для розвитку електротранспорту Львова.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням прес-службі Львівської міськради.

За даними прес-служби, у вівторок на засіданні ради директорів ЄБРР було прийнято рішення про виділення відповідної суми.

Наступним після узгодження має стати затвердження кредитної угоди 9 липня на сесії Львівської міської ради.

Реклама:

"Рада директорів ЄБРР схвалила проект надання коштів на поліпшення інфраструктури. Таким чином, вже найближчим часом фахівці ЄБРР знову відвідають Львів для узгодження умов і підписання контракту", - цитує агентство слова провідного радника ЄБРР Антона Юсова.

Згідно з запропонованими ЄБРР умовами фінансування, банк надає кредит у сумі 26 млн. євро для реконструкції шляхів і транспортного коридору трамвайних ліній, включаючи управління рухом та інженерні комунікації.

Крім того, 12 млн. євро для фінансування капітальних витрат для трамвайної інфраструктури та підстанцій, модернізації трамвайних депо, придбання нового рухомого складу.

"Наше питання сьогодні було четвертим в списку. Як щойно стало відомо, банк погодив для нас кредит. Крім того, вони схвально відгукнулися про наші проекти. Крім того, ЄБРР висловив надію, що Європейський інвестиційний банк також зможе приєднатися до цього чи до іншого проекту ", - зазначив начальник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій Львівської міської ради Сергій Кіраль.

Як відомо, 13 серпня 2008 року між Львівською міською радою, ЛКП "Львовелектротранс" та ЄБРР було укладено угоду про наміри щодо підготовки кредитного фінансування, згідно з якою сторони розглядають можливість інвестування в міську транспортну інфраструктуру з метою її вдосконалення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!