"Нафтогаз" vs RosUkrEnero: в Стокгольмі приймуть рішення у квітні

Четвер, 3 вересня 2009, 19:54

Слухання щодо судової суперечки НАК "Нафтогаз України" зі швейцарським газотрейдером RosUkrEnero (RUE) в Стокгольмському арбітражі очікуються в лютому цього року.

Про це йдеться в оприлюдненому в середу річному звіті НАК, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Арбітражне рішення очікується 1 квітня 2010 року", - сказано в документі.

Згідно з ним, претензії RUE є одними з найбільшими серед усіх претензій, направлених на адресу "Нафтогаза". НАК не уточнює їх суму, а називає лише сумарний обсяг усіх претензій до компанії - до 17,5 млрд. грн.

У звіті зазначаються, що RUE вимагає компенсацій за несвоєчасну оплату українським холдингом природного газу.

У свою чергу "Нафтогаз" подав зустрічні позови до швейцарського газового трейдера і подасть ще додаткові. При цьому Стокгольмський арбітраж об'єднав взаємні претензії компаній в одну справу.

Як повідомлялося, наприкінці березня "Нафтогаз" повідомив про судову суперечку з RUE, який буде розглядати шведський суд.

Реклама:

За словами першого заступника голови правління НАК Ігоря Діденка, RUE висунула позови про нарахування НАК пені та штрафних санкцій у розмірі 600 млн. дол., 55 млн. дол. і 20 млн. дол.

У свою чергу, "Нафтогаз" подав до RosUkrEnergo, зустрічні позови на 62 млн. дол., 118 млн. дол., а також за розрив транспортного контракту і розрив контракту на зберігання, додав він.

За даними української газової монополії, RUE не подавало до Стокгольмського суду позову про законність заволодіння "Нафтогазом" 11 млрд. куб м природного газу, що раніше належали газотрейдеру.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!