"Нафтогаз" запланував переговори про реструктуризацію боргу

Середа, 12 серпня 2009, 14:53

Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" за участю уряду планує почати переговори з власниками єврооблігацій компанії на 500 млн. доларів про реструктуризацію боргу за ними на наступному тижні.

Про це заявив виконуючий обов'язки міністра фінансів Ігор Уманський, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Переговори в першій ітерації будуть з кредиторами на наступному тижні", - сказав він.

За словами Уманського, підготовка до можливої реструктуризації йде "потужно і прискореними темпами".

Реклама:

Глава Мінфіну додав, що переговори, ймовірно, будуть вестися не тільки з власниками єврооблігацій, але і з іншими зовнішніми кредиторами НАК, зокрема, з Deutsche Bank.

За його словами, особливу увагу буде приділено хедж-фондам, частка яких висока серед власників єврооблігацій "Нафтогазу України".

Згідно з даними агентства, одна з компаній, що претендує стати фінансовим радником НАК з реструктуризації його зовнішніх боргів, пропонувала компанії залучити до програми обміну боргових зобов'язань не тільки власників єврооблігацій, але й інших зовнішніх кредиторів.

Зокрема, ідеться про борги Depha Bank на суму 220 млн. доларів, CSI - на 550 млн. доларів і Deutsche Bank - на 395,2 млн. доларів, термін погашення яких припадає на 2009-2012 роки.

З урахуванням єврооблігацій та відсотків загальна сума виплат по них становить близько 1,78 млрд. доларів, у тому числі в 2009 році - близько 650 млн. доларів, в 2010 - близько 570 млн. доларів.

Як повідомлялося, 5 липня виконувач обов'язків міністра фінансів Ігор Уманський заявив, що у зв'язку з тим, що терміни отримання "Нафтогазом" фінансової допомоги з боку міжнародних фінансових інституцій залишаються невизначеними, реструктуризація боргів компанії з єврооблігацій на суму 500 мільйонів доларів, погашення яких припадає на вересень, мусить бути прискорена.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: