Тимошенко хоче заборонити стихійну торгівлю в селах

Вівторок, 30 червня 2009, 13:14

Кабінет міністрів пропонує Верховній раді заборонити стихійну торгівлю в селах і селищах.

Про це сказано в законопроекті № 4629, зареєстрованому в Раді 10 червня, повідомляє агентство "Українські новини".

Цим законопроектом пропонується внести зміни до статті 160 Кодексу про адміністративні правопорушення.

У пояснювальній записці зазначається, що в результаті стихійної торгівлі в селах і селищах у не встановлених для цього місцях з'являється велика кількість побутових відходів, які потрібно прибирати й вивозити.

Реклама:

"У зв'язку з тим, що проблема вивозу побутових відходів у сільській місцевості стоїть дуже гостро, одним із заходів забезпечення чистоти передбачається заборона на торгівлю з рук у не встановлених для цього місцях не тільки в містах, але й в інших населених пунктах", - сказано в записці.

Зокрема, проектом пропонується визначити, що торгівля не тільки в містах, але й в інших населених пунктах з рук на вулицях, площах, у дворах, під'їздах, скверах й в інших не встановлених місцях спричиняє відповідальність у вигляді штрафу від 1 до 7 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17-119 гривень) з конфіскацією предметів торгівлі.

При цьому в проекті уточняється, що його норми не стосуються тих випадків, коли предметами торгівлі в сільських населених пунктах є сільськогосподарська продукція рослинного походження, вирощена власниками такої продукції на земельних ділянках, наданих для садівництва, ведення особистого сільського господарства.

За прогнозами авторів законопроекту, його прийняття буде сприяти більш відповідальному ставленню жителів сіл і селищ до прибирання створених ними відходів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: