Тимошенко відзначає зростання прмислового виробництва

Середа, 17 червня 2009, 15:01

Зростання рівня промисловості в травні по відношенню до квітня цього року складає 1,3%.

Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, відкриваючи засідання уряду.

"Ми місяць за місяцем вже фіксуємо маленьке поступове зростання рівня виробництва в промисловості", - підкреслила прем'єр-міністр і додала, що зростання рівня промисловості свідчить про те, що "криза, як мінімум, зупинилась".

За словами голови уряду, зростання добувної та переробної промисловості у травні по відношенню до квітня 2009 року складає 2,3%, добувної  промисловості  корисних копалин, крім паливно-енергетичних ресурсів, - 7,8%.

Реклама:

Вона також зазначила, що виробництво харчових продуктів та напоїв за цей період збільшилося на 5,7%, а металургійне виробництво та виробництво готових металевих виробів також дало приріст на 7,2%

Прем'єр-міністр заявила, що єдиною галуззю в Україні, яка під час кризи не продемонструвала падіння, залишається сільськогосподарське виробництво.

За її словами, в сільськогосподарському виробництві зафіксовано зростання в травні 2009 року по відношенню до травня 2008 року.

"Це єдина галузь, яка на фоні кризи не продемонструвала ніякого падіння", - зауважила Тимошенко і додала, що в цілому приріст виробництва в сільському господарстві склад 2,3%, а окремо по сільськогосподарським підприємствам - 7,1%.

"Ми маємо надію на добрий врожай, і сільське господарство буде основою стабільності в державі", - підкреслила прем'єр-міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!