"Нафтогаз" хоче держгарантій на 15 мільярдів гривень

Четвер, 11 червня 2009, 13:07

Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" просить уряд надати їй державні гарантії для залучення 15 млрд. гривень кредитних коштів на закупівлю природного газу і його подальшу закачку в підземні сховища газу (ПСГ).

Про це заявив перший заступник голови НАК Ігор Діденко на розширеному засіданні, присвяченому проблемам державного холдинга за участю президента Віктора Ющенка, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, компанія також вважає за необхідне збільшити статутний капітал "Нафтогазу" на 18,6 млрд. гривень для подальшого погашення з цих коштів кредитів українських банків.

Крім того, Діденко запропонував внести зміни до закону про теплопостачання у частині дозволу НАК "Навтогаз Україна" відключати поставки газу підприємствам ТКЕ у разі несплати з їхнього боку.

Реклама:

Діденко також запропонував дозволити НАК і її дочірнім компаніям протягом п'яти років витрачати суми податкових зобов'язань, а також встановити нульову ставку ПДВ при ввезенні до України природного газу.

Крім того, заступник голови держхолдинга вказав на необхідність встановлення економічно обгрунтованої ціни на газ для населення, включивши до неї складову для нарощування власного видобутку газу.

Діденко також відзначив необхідність поетапного підвищення тарифів на природний газ для підприємств ТКЕ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!