Тимошенко каже, що успішні та красиві податки давно не платять

Четвер, 21 травня 2009, 14:18

Збільшення надходжень до бюджету пов`язане з детінізацією сплати податків у великих корпораціях.

Про це заявила прем`єр-міністр Юлія Тимошенко під час розширеного засідання Кабінету міністрів з питань розвитку підприємництва, повідомляє агентство "УНІАН".

"Для всіх великих корпорацій, для банків, для всіх успішних і гарних людей сплата податків вже давно не стояла на порядку денному", - сказала вона.

На думку Тимошенко, відхід великих компаній від сплати податків призвів до зниження темпів дорожнього будівництва і темпів реформування житлово-комунального господарства.

Реклама:

"Тому ми займаємося детінізацією податків у великих могутніх корпораціях, які їх не платять. Я хочу вам сказати, що якщо ми хочемо мати країну, нам доведеться платити податки, і доведеться платити до Пенсійного фонду, доведеться платити і за все інше, але помірно", - сказала вона.

Тимошенко також пояснила причини, через які в Україні не знижувалися ставки податків.

"Я поясню. Половина країни податків не платить, і коли знижують податок, то в бюджеті виникає дірка в 5-6 млрд. гривень, яку нічим закрити. Тому зниження податків має здійснюватися тільки на основі детінізації для всіх інших, хто їх не платив ніколи. Я думаю, для вас не секрет, що існують спеціальні технологічні центри з ухилення від сплати податків", - зазначила глава уряду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!