Рада дозволила виробникам коньяку торгувати самостійно

Четвер, 21 травня 2009, 13:50

Верховна рада надала право підприємствам-виробникам коньячного спирту самостійно експортувати його через спеціально уповноважені державні підприємства.

Про це ідетсься в ухваленому парламентом у четвер законі "Про внесення зміни до статті 14 Закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів".

Відповідно до документу, "ліцензії на виробництво коньяку та алкогольних напоїв за коньячною технологією видаються лише тим суб'єктам господарювання, які мають повний технологічний цикл виробництва, включаючи викурку і витримку та промислову утилізацію відходів такого виробництва, а для виробництва коньяку також використовують не менше 25 відсотків спирту коньячного власного виробництва або спирту коньячного, викуреного в Україні з виноматеріалів, вироблених з вітчизняної сировини, та витриманого не менше трьох років, у перерахунку на абсолютний алкоголь".

Суб´єкт господарювання, який отримав ліцензію на виробництво коньяку та алкогольних напоїв за коньячною технологією, має право здійснювати оптову торгівлю коньячним спиртом власного виробництва без отримання окремої ліцензії на таку оптову торгівлю.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: