Ющенко розкритикував уряд за рекапіталізацію

Вівторок, 19 травня 2009, 15:00

Президент Віктор Ющенко критикує уряд за досі не вжиті кроки щодо рекапіталізації банків.

"За вісім місяців кризи не зроблено жодних кроків по рекапіталізації банків. Починаючи від Британії і закінчуючи Швейцарією, вже треті операції по рекапіталізації банківської системи робить влада, щоб банківська система була відділена від карколомного збою, що спіткав економіку", - обурився він на засіданні у Вінниці.

За словами Ющенка, у нас єдиний спосіб допомогти національній економіці  - це своєчасно виконати рішення по відновленню роботи банківської системи.

"А в нас місяці проходять, коли немає рефінансування. Тому що встановлений порядок такий рішення питань, що потребує не одного місяця, щоб вийти на компроміс між урядом і Нацбанком", - додав президент.

Реклама:

Він повідомив, що на засіданні в понеділок якраз ішлося про те, що багато макроекономічних тенденцій першого кварталу є дуже небезпечними.  І для їх вирішення не потрібні закони, а потрібно "спільне бачення в уряді і Нацбанку на те, як переборювати цю кризу", - зазначив президент.

Як відомо, у квітні Кабмін ухвалив рішення про рекапіталізацію за державний рахунок 7 фінустанов. Це банки "Надра", "Родовід", "Фінанси та кредит", "Укрпромбанк", "Укргазбанк", "Імексбанк" і банк "Київ".

Минулого тижня уряд пом'якшив умови, на яких держава готова рекапіталізувати банки.

Відповідно до затвердженого порядку, уряд готовий брати участь у збільшенні капіталів банків при одержанні у власність не менше 60%+1 акція.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!