Ющенко проти витрачання коштів на житло чиновникам

Середа, 8 квітня 2009, 13:22

Президент Віктор Ющенко проти виділення чиновникам безкоштовного службового житла.

Про це він повідомив на нараді з підтримки будівельної галузі, передає агентство "Українські новини".

"Щороку держава витрачає мільярди на те, щоб забезпечити ту чи іншу категорію, в основному високопоставлених посадових осіб, житлом", - сказав Ющенко.

Він додав, що якщо витрати, які передбачаються бюджетом на фінансування службового житла, направити на компенсацію процентних ставок або першого внеску з іпотечного кредитування, то обсяги будівництва доступного житла для чиновників збільшилися б у 3-7 разів.

Реклама:

Як повідомлялося, у листопаді 2008 року Кабінет Міністрів розширив перелік категорій державних службовців, яким може бути надане службове житло.

Зокрема, житло може бути надано керівникам, котрі мають статус державних службовців, структурних підрозділів, їх заступникам, головним фахівцям всіх центральних органів виконавчої влади, а також органів, що функціонують у їх системі.

Крім цього, службові квартири можуть бути надані керівникам структурних підрозділів, їх заступникам, науковим і головним консультантам, головним фахівцям Вищого адміністративного суду й апарата Ради національної безпеки й оборони.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: