Векселі вб'ють місцеві бюджети?

Четвер, 30 квітня 2009, 16:17

Залучення містами України запозичень для погашення заборгованості за природний газ шляхом випуску векселів ставить під загрозу фінансову безпеку регіонів.

Про це повідомляє газета "Дело" з посиланням на висновки аналітиків агентства "Кредит-Рейтинг".

Як відомо, 28 квітня уряд затвердив новий порядок розрахунків за природний газ. Згідно з нововведенням, міста повинні оплачувати свої борги за рахунок залучення боргів у банках. При цьому муніципалітети залучають гроші за векселі.

"Цей порядок не тільки зобов'язує українські міста брати на себе борги, які утворилися в результаті зростання цін на енергоносії та заборгованості населення з оплати комунальних послуг, але також знімає обмеження на залучення запозичень до місцевих бюджетів, затверджені Бюджетним кодексом України", - вважають експерти "Кредит-Рейтингу".

Реклама:

З огляду на те, що зараз наповнення дохідної частини бюджету - під великим питанням, то незрозуміло як міста будуть розраховуватися за новими боргами.

У зв'язку з цим "Кредит-Рейтинг" заявило, що "у разі істотного зростання боргового навантаження місцевих бюджетів, агентство може переглянути кредитні рейтинги українських міст в бік зниження".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: