Угорщина проміняла Фірташа на "газпромівського" посередника

Вівторок, 28 квітня 2009, 18:07

Постачальник газу та електроенергії угорська компанія Emfesz Kft домовилася про закупівлі природного газу з компанією RosGas, яка входить до сфери впливу "Газпрому" через проблеми, що виникли з RosUkrEnergo (RUE).

Про це йдеться в повідомленні угорської компанії у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Колишній постачальник RosUkrEnergo має труднощі з вибіркою газу з підземних сховищ в Україні, тому постачання для Emfesz будуть відтепер здійснюватися за участю фірми RosGas", - відзначається в повідомленні.

У ньому наголошується також, що нова схема газових поставок не залежить від України, у її розробці брали участь "Газпром", який зацікавлений в тому, щоб споживачі Emfesz не залишилися без газу.

Як повідомлялося, у лютому угорська преса писала про те, що російський "Газпром" подав скаргу угорській владі проти Emfesz, звинувачуючи компанію в нелегальному імпорті понад 130 млн. куб м природного газу в 2009 році.

У свою чергу, Emfesz заявила про законність своїх дій по використанню природного газу, що надходить до Угорщини з України, так як вона має відповідний чинний контракт з RUE, яка мала 11 млрд. кубометрів газу в українських сховищах.

За даними угорської компанії, зазначених 11 млрд. куб м природного газу швейцарського трейдера може вистачити майже на чотири роки для виконання контрактних зобов'язань Emfesz перед угорськими споживачами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: