Німецький держбанк допоможе українським банкам

Вівторок, 28 квітня 2009, 15:30

Німецький державний банк розвитку KfW вирішив виділити 30 млн. євро на капіталізацію українських банків.

Про це повідомляє банк, пише видання "Дело".

"28 квітня німецький федеральний уряд і німецький банк держбанку KfW оголошують про початок програми підтримки українських банків, на яке виділяється фінансування в обсязі 30 млн. євро", - йдеться в повідомленні.

Засоби програми будуть спрямовані на збільшення статутних фондів українських банків та/або будуть надані в якості субординованого кредиту.

Як повідомлялося, фінансову допомогу держави зможуть отримати тільки сім банків, названих раніше Кабміном. Іншим банкам доведеться шукати інші джерела наповнення статутних фондів.

Крім того, вітчизняні банки з іноземним капіталом, крім вливань з боку материнських компаній, можуть розраховувати на кошти Всесвітнього банку та ЄБРР. Світовий банк готовий надати на рекапіталізацію фінустанов до 750 мільйонів доларів, ЄБРР - 600 мільйонів доларів.

Частина цих коштів дістанеться "УкрСиббанку", "Укрсоцбанку", банку "Форум", "Укрексімбанку", а також "Мегабанку". Цей перелік далеко не повний - одержувачами допомоги ЄБРР можуть стати багато банків, раніше співпрацювала з ЄБРР, говориться в повідомленні.

KfW Bankengruppe (KfW Banking Group) надає фінансові інструменти, спрямовані на підтримку малого та середнього підприємництва (МСП), охорону навколишнього середовища, ефективне використання енергії та природних ресурсів, а також експортне і проектне фінансування.

KfW-державний банк, належить Федеральному уряду Німеччини (80%) і німецьким федеральним землям (20%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!