Лайфовим страховикам спростили життя

Вівторок, 28 квітня 2009, 10:32

Держфінпослуг дозволила страховикам життя розміщувати на банківських депозитах більше резервів - якщо раніше сума грошових коштів, розміщених у банках страховиками життя, не повинна була перевищувати 50% страхових резервів компанії, то тепер це обмеження зросло до 70%.

Такі зміни містяться в оприлюдненому Держфінпослуг проекті розпорядження "Про затвердження змін до правил розміщення страхових резервів із страхування життя", пише газета "Дело".

"Страховики життя зустрічалися з регулятором і просили, щоб вимоги до розміщення їх резервів не були такими завищеними та жорсткими, як до кризи", - говорить гендиректор Ліги страхових організацій України Наталя Гудима.

"Більшості з них сьогодні доводиться порушувати старі нормативи по диверсифікації резервів, щоб їх зберегти. А що поробиш? Інші інструменти збереження резервів виявилися менш ліквідними, ніж депозити", - уточнює вона.

Реклама:

Крім того, лайковим страховикам дозволили враховувати активи, розміщені в банках з низьким кредитним рейтингом (нижче інвестиційного рівня), як кошти страхових резервів. Але тільки в розмірі 75% від їх вартості.

"Припустимо, якщо раніше компанія не могла вважати резервом депозит у банку, куди ввели тимчасову адміністрацію, то тепер може. Але з 25%-м дисконтом", - пояснює голова правління СК "Просто страхування. Життя та Пенсія" Галина Третьякова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!