Україна – сорок восьма у "бензиновому рейтингу"

Вівторок, 28 квітня 2009, 09:28

Міжнародний центр якості палива (IFQC) склав рейтинг країн за якістю бензину.

Згідно з результатами дослідження, найчистіше, найменш шкідливе для навколишнього середовища пальне виробляється в Німеччині, пише газета "Дело".

Німецькому бензину трохи поступається японський. До трійки лідерів також увійшла Австрія.

Україна посіла 48-е місце зі 100 країн, в яких проводилося дослідження. За рік наша країна піднялася в рейтингу на три позиції.

Реклама:

Як зазначають експерти, це не заслуга українських НПЗ - наша країна своїм місцем зобов'язана лише погіршенню якості бензину в інших країнах.

Так, найбільш різке падіння якості пального відзначену в США, які скотилися з 9-го на 44-е місце.

Найбільш значний стрибок у рейтингу за якістю бензину відбувся у Марокко. Марокканської пальне тепер найкраще у всій Африці та обганяє навіть Сполучені Штати. У рейтингу Марокко піднялося відразу на 76 позицій і посіло 43-е місце.

Російське пальне було визнане одним з найгірших - наш північний сусід посів у рейтингу 84-е місце. За рік Росія опустилася на 24 позиції.

Якість палльного в цьому дослідженні оцінювалася по кількості сірки, що міститься в ньому. Високий вміст сірки в бензині шкодить не тільки навколишньому середовищу, збільшуючи кількість вихлопних газів, але й автомобілю.

Продукти згоряння сірки осідають на внутрішніх деталях двигуна, що призводить до зниження його потужності.

Варто зазначити, що якість бензину в багатьох країнах контролюється державою. Так, згідно з останніми нормативами ЄС, допустимий вміст сірки в дизельному паливі не повинен складати більше 0,001%. Для порівняння, в Україні він становить до 0,5%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: