Валовий зовнішній борг скоротився на 2,5 мільярди за квартал

П'ятниця, 24 квітня 2009, 08:50 -

Валовий зовнішній борг України в січні-березні-2009 скоротився на 2,5 млрд. дол., до 101 млрд. дол.

Про це йдеться в повідомленні на веб-сайті Національного банку України (НБУ).

За рахунок скорочення зобов'язань держави та короткострокового приватного боргу валовий зовнішній борг зменшився на 2,5 млрд. дол. Станом на 1 квітня 2009 року обсяг валового зовнішнього боргу оцінений в 101 млрд. дол.

У структурі боргу частина короткострокової заборгованості з початку року скоротилася на 2,2 процентних пункти до 19,1%, а її обсяги станом на 1 квітня 2009 року оцінені в 19,3 млрд. дол., відзначається в повідомленні.

За даними НБУ, в результаті погашення банками короткострокових кредитів обсяги валового зовнішнього боргу в березні скоротилися на 47 млн. дол. (без урахування змін зобов'язань за торговими кредитами).

Нацбанк також відзначає, що в березні приплив довгострокових кредитних ресурсів в економіку країни збільшився, хоча виросли і обсяги погашень раніше залучених короткострокових кредитів.

В результаті чисте зовнішнє фінансування за рахунок кредитів та облігацій було близьким до нуля: негативне сальдо за кредитами та облігаціями у березні склало 44 млн. дол., тоді як у січні-березні - 1,376 млрд. дол.

За січень-березень-2009 негативне сальдо за операціями з кредитами та облігаціями приватного сектора склало 0,8 млрд. дол. у порівнянні з 1,3 млрд. дол. в четвертому кварталі 2008 року.

НБУ також наголошуе, що в березні-2009 обсяги надходження прямих іноземних інвестицій в Україну залишалися низькими як і в попередні два місяці - 289 млн. дол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: