З Ужгорода до Відня прокладуть ширококолійку

Четвер, 16 квітня 2009, 14:59

Залізниці України, Росії, Австрії та Словаччини мають намір створити спільне підприємство з організації руху поїздів через шірококолійний залізничний коридор (1 520 мм) "Москва - Київ - Ужгород - Братислава - Відень" у травні.

Про це заявив генеральний директор Державної адміністрації залізничного транспорту "Укрзалізниця" Михайло Костюк, повідомляє газета "Дело".

За його словами, угоду про створення спільного підприємства, яке буде займатися розробкою проекту і пошуком інвестора для його реалізації, залізниці мають намір підписати 28 травня у Сочі (Росія).

Костюк відзначив, що організація цього маршруту дозволить створити умови для перевезення вантажів з країн Азії до Європи без їх перевантаження.

Реклама:

Це пов'язано з різною шириною колії у Європі та країнах колишнього Радянського Союзу (ширина колії в Україні, Росії - 1 520 мм, а в Європі - 1 435 мм).

Він додав, що переговори між країнами про організацію цього маршруту велися протягом останніх 2 років.

Як відомо, у червні 2007 року "Укрзалізниця" і "Російські залізниці" заявляли про наміри побудувати залізницю із шириною колії 1 520 мм від Кошице (Словаччина) до Відня (Австрія).

Від Ужгорода до Кошице існує залізнична гілка із шириною колії 1 520 мм.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: