Vanco може зробити з України Норвегію

Вівторок, 31 березня 2009, 14:06

Україна зможе стати енергетично незалежною і такою ж успішною як Норвегія.

Про це президент компанії "Венко Прикерченська Лтд." Джим Баум сказав в інтерв'ю виданню "Дело".

"Припинити дію угоди про розподіл вуглеводнів може тільки Стокгольмський суд. Тому ми вважаємо, що, незважаючи на постанову Конституційного Суду, наше право розробляти родовище залишається діючим", - заявив Баум.

Він підкреслив, що уряд у формі особистого листа від прем'єр-міністра до Стокгольмського суду зобов'язався нічого не робити зі спірною ділянкою до закінчення судового процесу.

Президент Vancо вважає, що розгляд може завершитися до початку 2010 року.

"Ми абсолютно впевнені в своїй перемозі, але я хочу зазначити, що замість судових розглядів ми б хотіли сісти за стіл переговорів з урядом", - зазначив Баум.

За його словами, якщо Vanco втілить у життя свої задуми, то інші інвестори теж прийдуть.

"Тоді ми досить швидко побачимо, як українська частина Чорного моря перетвориться на аналог Північного моря. Тоді країна зможе впевнено стати енергетично незалежною і такою ж успішною, як Норвегія", - переконаний Баум.

Президент Vanco назвав трьох основних акціонерів компанії. Крім Vanco Energy, це ДПЕК і два інвестиційних фонди: Integrum Technologies і Shadowlight Investment Ltd. У всіх приблизно рівні частки.

Він гаголосів на тому, що не збирається змінювати склад акціонерів.

"Я не хочу робити припущення з приводу переговорів, але ми не бачимо причин змінювати склад акціонерів. І якщо уряду не подобається цей склад, то нехай він аргументовано пояснить, чим саме викликано невдоволення", - додав Баум.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: