Проблеми в ЖКГ загрожують проведенню Євро-2012?

Четвер, 26 березня 2009, 15:06

Бездіяльність місцевої влади в сфері запровадження енергозберігаючих технологій у житлово-комунальне господарство може стати загрозою нормальному проведенню чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Про це експерти агентства моделювання ситуацій заявили на прес-конференції, повідомляє агентство "Українські новини".

"Бездіяльність місцевої влади в сфері запровадження енергозберігаючих технологій може стати серйозною загрозою для нормального проведення в Україні чемпіонату з футболу "Євро-2012", що вдарить по міжнародному іміджу нашої країни", - сказав директор агентства Віталій Бала.

На думку опитаних агентством експертів, серед енергозберігаючих технологій, які зараз варто запроваджувати на місцевому рівні, - технології автономного опалення будинків і квартир разом з утепленням будинків.

Реклама:

При цьому більшість експертів вважають, що не можна повністю відмовлятися від центрального опалення, підхід до цього має бути комплексний.

Також, на думку АМС, у зв'язку з відсутністю в більшості міст планів щодо запровадження автономного опалення і необхідності вкладення значних коштів у їх реалізацію, місцева влада має дозволити громадянам самим встановлювати автономне опалення.

Причиною того, що автономне опалення практично не запроваджується, на думку експертів, є корупція на нижчих і вищих щаблях влади, де чиновники низького рангу задовольняються хабарами від громадян і підприємців за різні дозвільні документи.

Задовільною роботою з запровадження енергозберігаючих технологій експерти назвали роботу мерів Кіровограда, Ужгорода, Умані (Черкаська область), Львова, Євпаторії (Крим); неоднозначно оцінили роботу мерів Києва, Донецька, Одеси, Запоріжжя, Дніпропетровська; незадовільно - роботу мерів Харкова, Миколаєва, Миргорода, Сум.

Усього в опитуванні взяли участь близько 70 експертів: фахівці з питань енергозбереження і реформування ЖКГ, профільні журналісти, представники бізнесу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: