Тимошенко і Баррозу обмінялися люб’язностями і "подали сигнал"

Понеділок, 23 березня 2009, 18:42

Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу вважає, що конференція з питань модернізації української ГТС та підписання спільної заяви за її результатами є надзвичайно важливою подією і важливим сигналом для інвесторів, банків та всіх зацікавлених в ефективному вирішенні енергетичних питань.

Про це він заявив на спільному брифінгу з прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко, який відбувся за підсумками їхньої двосторонньої зустрічі.

Баррозу також наголосив, що Юлія Тимошенко відіграла надзвичайно важливу та конструктивну роль під час врегулювання січневої газової кризи.

він подякував прем'єр-міністру України за її позицію, яку вона займала під час газової кризи: "Ви були найбільш конструктивним лідером під час газової кризи".

Реклама:

У свою чергу Юлія Тимошенко наголосила, що підписання спільної заяви за підсумками сьогоднішньої конференції сприятиме залученню інвестицій для модернізації української ГТС.

Глава уряду також зазначила, що проведення такого заходу - це та подія, яка зніме недовіру, викликану газовою кризою.

Тимошенко висловила задоволення результатами конференції, додавши, що у цьому заході взяли участь компанії та банки, які спеціалізуються на енергетичних питаннях.

Як повідомлялося, в понеділок у Брюсселі відбулася Міжнародна інвестиційна конференція з модернізації української ГТС, в якій взяли участь президент Віктор Ющенко і прем`єр-міністр Юлія Тимошенко.

За підсумками інвестконференції "ЄС - Україна: партнери із забезпечення газу до Європи" було підписано Спільну декларацію ЄС, України і міжнародних фінансових організацій, яка визначатиме основу для надання інвестицій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!