Ющенко думає, що своїми кредитами Тимошенко доведе країну до дефолту

Понеділок, 9 лютого 2009, 17:32
 

Фактичний дефіцит державного бюджету на 2009 рік складає більше 7%, вважає президент Віктор Ющенко.

"На 2009 рік уряд запропонував бюджет з дефіцитом 3,1%. Але якщо ще взяти тему рекапіталізації та інших послуг, які не враховані в дефіциті бюджету, то фактично дефіцит бюджету більше 7%", - сказав Ющенко на нараді з питань енергозбереження в понеділок в Івано-Франківську, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На думку президента, такий обсяг позик, коли настане пік їх погашення, може довести країну до дефолтної ситуації.

Ющенко також не бачить джерел кредитування такого дефіциту бюджету.

Реклама:

"Я не знаю ринку, який міг би профінансувати (дефіцит). У які двері стукати за фінансами?", - підкреслив президент, додавши:

"На внутрішньому ринку? Це означає покласти всю економіку країни, якщо ці ресурси, це приблизно 79 мільярдів (грн), взяти з ринку ... Це розбійницька політика".

Він також розкритикував уряд за планований приріст економіки в таких умовах.

"Якщо ми посміли заявити про бюджет більше 7%, з одного боку, і економіку спрогнозували з приростом, то я вам відверто скажу: ми унікальна країна ... ми в фантазіях живемо", - зазначив президент.

При цьому Ющенко додав, що всі західні країни запланували економічну рецесію, лише Україна, Китай та Індія запланували приріст економіки.

"Це серйозно ускладнює життя, в першу чергу соціальне. Тому що намальований бюджет важко досягти через непродумане економічне планування власного розвитку", - сказав він.

Президент поклав "політичну відповідальність за такий варіант розвитку" на уряд і парламент.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: