"Лукойл" можуть вигнати з українського хімпрому

Понеділок, 9 лютого 2009, 11:18
 

В середу Івано-Франківський господарський суд почне розглядати справу про визнання договору про створення ЗАТ "Лукор" недійсним.

Позов до суду подав перший заступник голови правління ВАТ "Оріана" (екс-голова правління) Богдан Павликівський. Наявні в розпорядженні документи вказують на те, що існує достатньо причин визнати договір недійсним, пише видання "Экономические известия".

У розпорядженні "ЭИ" опинилися документи з грифом "ДСК" (для службового користування) Служби безпеки України (СБУ) та Державної податкової адміністрації (ДПАУ).

В листі СБУ голові Івано-Франківської облдержадміністрації від 12 травня 2005 року йдеться: "На протязі всього періоду існування ЗАТ" Лукор "не було досягнуто мети його створення - не забезпечена прибуткова діяльність.

Збитки, отримані від фінансово-господарської діяльності суспільства, не дають можливості своєчасно погасити борг перед Баварським об'єднаним банком (на сьогодні він перевищує 200 млн. євро).

Незважаючи на використання основних потужностей ЗАТ "Лукор" понад планових нормативів, товариство показує негативні фінансові показники госпдіяльності.

ЗАТ "Лукор" створений російською компанією "Лукойл" на базі заводу "Оріана".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: