Рейтинг корпорації Пінчука продовжують погіршувати

Середа, 4 лютого 2009, 18:07
 

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) українського виробника труб і залізничних коліс "Інтерпайп" з "B-" до "CCC", короткостроковий РДЕ - з "B" до "C".

Також було знижено рейтинг пріоритетного незабезпеченого боргу - з "B-"/"RR4" до "CCC"/"RR4", повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Довгостроковий РДЕ і пріоритетний незабезпечений рейтинг залишені під наглядом у списку Rating Watch "негативний" в очікуванні результатів тестування на відповідність ковенантам на кінець 2008 року і в 2009 році", - говориться в повідомленні агентства у вівторок.

Зниження рейтингів відображає думку Fitch, що можливості "Інтерпайп" з дотримання своїх фінансових зобов'язань і проходження тестування на відповідність ковенантам продовжують погіршуватися з урахуванням глобальної економічної рецесії і пов'язаної з цим волатильності попиту та цін на трубну і колісну продукцію.

Fitch очікує, що результати компанії на кінець 2008 року будуть слабшими, ніж раніше прогнозувалося агентством.

Виходячи з припущення, що виручка у четвертому кварталі 2008 року знизилася приблизно на 50% у порівнянні з третім кварталом, агентство очікує, EBITDA за результатами 2008 року, скоригованого з урахуванням курсових різниць, 310-350 млн. дол., загальний борг - 977 млн. дол., а чистий борг - 874 млн. дол.

Fitch прогнозує, що ринкова кон'юнктура буде залишатися слабкою протягом 2009 року, що призведе до збереження негативного тиску на кредитоспроможність емітенту.

До складу компанії входять ВАТ "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод", ВАТ "Інтерпайп Новомосковський трубний завод", ТОВ "Інтерпайп Ніко-Тьюб".

Компанія підконтрольна бізнесмену Віктору Пінчуку і членам його родини.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: