Пов'язані з Пінчуком компанії повернули Україні дві ліцензії на видобуток газу і нафти

П'ятниця, 18 червня 2021, 19:35
 

Представники великого бізнесу України добровільно повернули дві ліцензії на видобуток природного газу та сирої нафти - йдеться про компанії "Гео Альянс Таранушинське" і "Гео Альянс Південно-Орільське" (пов'язані з Віктором Пінчуком).

Про це секретар РНБО Олексій Данілов сказав на брифінгу.

"Четверте питання - це доповідь глави Держгеонадр пана Опімаха щодо виконання указу президента від 19 березня 2021 року щодо стану у сфері надрокористування, введеного в дію 25 березня 2021 року", - сказав Данілов.

"Маємо перші позитивні реалізації рішення РНБО не по лінії роботи Держгеонадр, а з боку представників великого бізнесу, яких ми поки що не називаємо олігархами.

Реклама:

Вперше за всі 30 років незалежності сталась подія, яка, ми сподіваємся, буде набувати прецендентного характеру, коли, проявляючи соціальну відповідальність, добровільно було повернуто 2 ліцензії на видобуток природного газу та сирої нафти. Мова йде про компанії "Гео Альянс Таранушинське" в Харківській області і "Гео Альянс Південно-Орільське" в Дніпропетровській області.

"Зараз засновники цих компаній знаходяться на всім нам добре відомих островах. Держава вітає такі ініціативи українських кіпріотів і закликає інших представників великого бізнесу наслідувати їхній приклад - бути відповідальними користувачами надр", - сказав Данілов.

При цьому, він відмовився на брифінгу назвати прізвище бізнесмена, якому належать ці компанії.

"Вони пов'язані з одним поважним бізнесменом, народженим в місті Дніпропетровськ", - сказав секретар РНБО.

У Данілова уточнили, чи були ці компанії в списку санкцій.

"Ці дві компанії не були в списку санкцій. Коли йде процес, коли приходять до них з перевірками, є власники, які добровільно відмовляються від ліцензій, які вони взяли 15-16 років тому", - сказав секретар РНБО.

"Були також анульовані як недобросовісним надрокористувачів чотири титанових, три вуглеводневих і дві рудних ліцензії, які не використовувалися відповідно на 2018, 2019 та 2017 роки", - додав він.

Компанія Geo-Alliance Oil-Gas Public Limited (Кіпр) входить до складу міжнародної інвестиційно-консалтингової групи "EastOne" Пінчука.

Нагадаємо:

ДТЕК Ріната Ахметова постійно розглядяє родовища доступних гравців на ринку, зокрема родовища "Гео Альянсу" Віктора Пінчука – водночас, топменеджер ДТЕК відмовився підтвердити або спростувати інформацію щодо їхнього викупу.

Раніше ЕП повідомляла, що український олігарх Віктор Пінчук та мільярдер Іен Тейлор готуються продати газовидобувну компанію Geo Alliance.

У групі EastOne Вікора Пінчука заявили, що інформація про продаж компанії Geo Alliance не відповідає дійсності.

Читайте також: Пінчук продає газовий бізнес: що сталось і чому це недобре для галузі

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: