Президент гарантує позитивне завершення переговорів з МВФ

Четвер, 26 лютого 2009, 13:51
Президент Віктор Ющенко гарантує позитивне завершення переговорів щодо продовження співпраці України з Міжнародним валютним фондом.

Про це він сказав у четвер на зустрічі з послами країн G-7, представниками МВФ і Світового банку, повідомляє прес-служба президента.

Головними темами зустрічі стали внутрішньоекономічна ситуація в Україні, співпраця України з МВФ та Світовим банком, економічні параметри Державного бюджету України на 2009 рік, а також заходи, що здійснюються для оптимізації його показників.

"Найближчий час ми повинні присвятити тому, як відновити діалог з МВФ", - переконаний він.

Президент нагадав, що місія МВФ працювала нещодавно в Україні, але "ці переговори не можна назвати такими, що закінчилися успішно".

Реклама:

При цьому Ющенко висловив упевненість, що Україна має всі передумови для поновлення діалогу з МВФ.

"Українська сторона послідовно дотримується рекомендацій МВФ у частині регулювання банківського сектору, валютно-курсової політики, зроблено діагностику найбільш вразливих банків, знайдено нового власника "Промінвестбанку", - сказав він.

Голова держави додав, що сьогодні МВФ допускає "велику еластичність в поглядах", в тому числі і щодо показників дефіциту держбюджету України на 2009 рік.

"Це дає надію, що переговори завершаться успішно", - сказав Ющенко.

Водночас він підкреслив, що для відновлення співпраці з МВФ необхідно внести зміни до Державного бюджету на 2009 та ухвалити другу частину антикризового пакету.

Віктор Ющенко впевнений, що йому вдасться переконати прем'єр-міністра у необхідності термінового перегляду Державного бюджету.

"Зміни до бюджету - це невідворотна річ. Думаю, у мене вистачить аргументів переконати уряд переглянути бюджет, внести до нього зміни і прийняти другу частину пакету антикризових заходів як невід'ємну умову відновлення діалогу з МВФ", - наголосив Ющенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!