Ющенко в п'ятницю буде "миритися" з МВФ

Четвер, 26 лютого 2009, 13:04
Президент Віктор Ющенко сподівається, що вже в п'ятницю, 27 лютого, ухвалить всі проблемні питання, які заважають відновленню діалогу з Міжнародним валютним фондом.

Про це він сказав в ході зустрічі з послами країн G-7, представниками МВФ і Світового банку в четвер, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна". 

"Завтра вранці я проведу нараду з головою Верховної Ради, прем'єром і керівником НБУ. Основна мета - почути неузгоджені позиції", - заявив президент.

Голова держави підкреслив, що необхідно знайти компроміс, піти від неконструктивної позиції, яка заважає діалогу з МВФ.

За словами Ющенка, Україні потрібна програма змін, потрібна програма антикризових дій.

"У мене відчуття, що ми близькі до приведення до спільного знаменника позиції уряду, Національного банку України за тими ключовими питаннями, які я оголосив", - додав Ющенко.

За словами президента, він зробить все, щоб у найближчі дні розбіжності, що стосуються внесення змін до бюджету, були зняті з порядку денного.

Він нагадав, що поки що позиція прем'єр-міністра полягала в тому, щоб не переглядати держбюджет на перше півріччя 2009 року.

"Я думаю, це не адекватна позиція", - зазначив Ющенко, додавши: "Я думаю, у мене вистачить аргументів, щоб переконати уряд".

Як зазначив на зустрічі посол Сполучених Штатів Америки в Україні Вільям Тейлор, "президенту, прем'єр-міністру і Верховній Раді треба починати працювати разом, щоб дозволити здійснювати в Україні програму МВФ".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!