Президент поставив вето на законі про антикризові заходи в АПК

П'ятниця, 20 лютого 2009, 20:43

Президент України Віктор Ющенко повернув до парламенту зі своїми пропозиціями закон про внесення змін в деякі закони, що стосуються запобігання негативних наслідків впливу світової фінансової кризи на розвиток агропромислового комплексу.

Про це з посиланням на прес-службу президента, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

На думку Ющенка, окремі положення закону, який надійшов йому на підпис, суперечать Конституції України, а також законам, які є базовими у відповідних сферах.

Зокрема, введений законом порядок та особливості здійснення Національним банком України підтримки ліквідності комерційних банків, які видали кредити сільгосптоваровиробникам, через відповідні інструменти рефінансування (у тому числі надання стабілізаційного кредиту) не тільки суперечать нормам Конституції і закону про НБУ, але й можуть призвести до випадків неповернення депозитів вкладникам банку при відсутності грошових ресурсів для таких виплат, що відповідно буде порушено і право вкладника на одержання внеску в повному обсязі.

Реклама:

Президент вважає, що не може бути підтримана і зміна, яким пропонується встановити заборону на продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2010 року і розширюється перелік видів земель, на які він поширюється.

Це, на думку Ющенка, не узгоджується з вимогами Земельного кодексу, яким вводиться мораторій на відчуження земельних ділянок сільськогосподарського призначення на період до вступу в силу законів про державний земельний кадастр та про ринок земель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!