У "Київенерго" розвінчали "міфи про тарифи"

П'ятниця, 13 лютого 2009, 12:11 -

У проекті міського бюджету на 2009 р. не передбачено відшкодування різниці у тарифах за теплову та електричну енергію для "Київенерго". 

А між тим заборгованість Київської міської державної адміністрації з відшкодування різниці у тарифах за теплову енергію складає 1,4 млрд. грн.

Про це заявив голова правління ВАТ "Київенерго" Едуард Соколовський.

"Ми не отримували компенсацію з 14 листопада минулого року", - сказав він.

Реклама:

"До того ж, КМДА хоче компенсувати лише різницю по населенню та бюджетним організаціям. Нехай тоді не вводять економіно необгрунтовані тарифи для інших підприємств тощо", - додав Соколовський.

Він також спростував заяви про те, що "Київенерго" формує тарифи на енергію.

"Ми розробляємо розрахункове обгрунтування тарифу на передачу і посточання електрогенерації та надаємо пропозиції до НКРЕ .аона перевіряє ці розрахунки і затверджує тариф", - розповів він про формування тарифів на електроенергію.

Говорячи про формування тарифів на теплоенергію, він розповів, що тут собівартість тарифу перевіряє ще державна інспекція цін.

Розробивши тариф на вироблення теплової енергії з ТЕЦ, "Київенерго" передає їх НКРЕ. Після затвердження тарифу "Київенерго", додавши собівартість тарифу, передає його у ДІЦ. Перевіривши тарифи, інспекція висновок відправляє у "Київенерго". Воно ж направляє КМДА висновок щодо обгрунтування собівартості ДІЦ + НДС + 3% (інвестиційна складова). А тоді адміністрація затверджує і публікує тариф.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: